حوادث قلبي، علت مرگ 38 درصد ايرانيان

 حوادث قلبي، علت مرگ 38 درصد ايرانيان

رئيس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت با اعلام اين كه حوادث قلب و عروق علت 38 درصد مرگ ايرانيان است، گفت: بيش از يك سوم مرگ‌هاي كشور به اين علت بروز مي‌كند. دكتر طاهره سماوات در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اين كه نخستين علت مرگ در كشور بيماريهاي قلبي - عروقي و نخستين علت «مير» (ناتواني) سوانح و حوادث و بيماريهاي اعصاب و روان در كشور است، گفت: سن بروز مرگ ناشي از بيماريهاي قلبي در كشور نظير ساير كشورهاي در حال توسعه به ميانسالي كاهش يافته است. وي افزود: در حالي كه غالب مرگ‌هاي ناشي از حوادث قلب و عروق در كشورهاي پيشرفته در سنين بالاي 70 سال به وقوع مي‌پيوندد اين سن در ايران زير 70 سال است. وي با بيان اين كه طبق آخرين آمار نظام مراقبت كشور، الگوي غذايي ايرانيان نامناسب است، در ادامه اعلام كرد: 40 درصد ايرانيان 5 وعده در روز ميوه مصرف نمي‌كنند؛ 68 درصد آنان كم تحركند؛ بيش از 7/43 ‌درصد آنان افزايش كلسترول خون دارند و 14 درصد (12 درصد مردان و 2/2 درصد زنان ايراني) سيگاريند اين در حاليست كه سن شروع استعمال دخانيات هم در كشور كاهش يافته است.
وي با بيان اين كه بر اساس اين آمار 4/3 درصد ايرانيان هر روز نوشابه مصرف مي‌كنند، يادآور شد: اين در شرايطي است كه 47 درصد هموطنان از يك تا 7 روز نوشابه گازدار مورد استفاده قرار مي‌دهند. دكتر سماوات با اشاره و تاييد بر سودمند بودن مصرف ماهي در كاهش بروز بيماريهاي قلبي به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: 8/52 درصد ايرانيان اصلا ماهي مصرف نمي‌كنند و 6/26 درصد آنان فقط يكبار در هفته ماهي مصرف مي‌كنند حال آنكه مصرف 2 بار ماهي در هفته توصيه مي‌شود.
رئيس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت با اشاره به كم تحركي ايرانيان و مصرف 86 درصدي روغن جامد با ميزان ترانس بالا در كشور خاطرنشان كرد: بر اساس آخرين گزارش سازمان جهاني بهداشت 5 عامل دخانيات، الكل، پرفشاري خون، چاقي و كلسترول خون بالا علت يك ششم بار بيماريها در كشورهاي جهان است.
وي ادامه داد: بر اساس اين گزارش، دخانيات عامل 5 ميليون، پرفشاري خون عامل 7 ميليون و افزايش كلسترول خون علت 4 ميليون مرگ زودرس در دنياست. دكتر سماوات عوامل ژنتيكي و مزمن، چاقي و اختلالات ليپيد و كم تحركي و پرفشاري خون را از عوامل مؤثر در بروز حوادث قلبي - عروقي برشمرد و تاكيد كرد كه فشار خون در 50 درصد موارد به بيماريهاي كرونري قلب منجر مي‌شود. وي با بيان اين كه وجود بيش از يك عامل خطر در فرد اثر خود را به جاي خواهد گذاشت، ‌در ادامه به شعار روز جهاني قلب با عنوان اين كه «چه قدر قلب خود را سالم و جوان نگه داشته‌ايد؟» اشاره كرد و گفت: براي سالم و جوان نگه داشتن قلب همواره بر سه عامل تغذيه، تحرك و دخانيات تاكيد مي‌شود. دكتر سماوات در ادامه به هموطنان توصيه كرد تا با اصلاح شيوه غذايي و مصرف 5 وعده ميوه و سبزي، استفاده از غذاي آب‌پز، بخار پز و كبابي به جاي غذاي سرخ كرده و يا در صورت نياز استفاده از روغن مخصوص سرخ كردني در مقاير اندك، استفاده از ميزان ناكافي از لبنيات و مصرف كمتر روغن‌هاي جامد اشباع شده و مصرف ماهي 2 بار در هفته و 30 دقيقه پياده‌روي تند در روز، سلامت قلب خود را تضمين كنند. به توصيه سماوات، براي حفظ سلامت قلب هرگز به سمت دخانيات نرويد و يا هرچه زودتر آن را ترك كنيد زيرا نتايج تحقيقات نشان داده است كه استعمال دخانيات 5/1 برابر بيماريهاي عروق كرونر را افزايش مي‌دهد.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home